Ralph Zomer

Dit ben ik...

Ralph

CrossFit Trainer Level 1

Leeftijd

41 jaar

Woonplaats

Valkenswaard

Geboorteplaats

Arnhem

Hobby's

CrossFit, Sneeuwsport, Watersport

Op mijn 17 jarige leeftijd behaalde ik mijn middelbare school diploma. Zonder doel en richting besloot ik bij Defensie te gaan werken. 8 jaar lang bleef ik werkzaam bij de 11 Luchtmobiele Brigade. Hoewel ik bij defensie werd opgeleid voor motortechnicus groeide mijn passie voor sport. Intensieve trainingen, kracht en uithoudingsvermogen welke op de proef werden gesteld en hindernisbanen die de vraag naar extra techniek met zich mee brachten.

 

Ik draaide 3 uitzendingen. De eerste in 2002, Kaboel, Afghanistan, 2004/2005, As Samawah, Irak. En uiteindelijk mijn laatste missie in 2007, Uruzgan, Afghanistan.

 

In de laatste 3 jaren van mijn diensttijd studeer ik parttime aan het CIOS in Arnhem. Na het behalen van de benodigde diploma’s verliet ik Defensie. Ik verhuis naar Valkenswaard, waar mijn vrouw woont. Na een aantal sollicitaties belandde ik bij Sportcentrum Harks, Geldrop, en begon als Fitness-instructeur. Al snel pakte ik diverse groeplessen op, behaalde diverse certificaten van gerichte opleidingen, ontwikkelde en begeleidde diverse beweegprogramma’s en begeleidde aan aantal klanten als Personal Trainer.

 

In het jaar 2014 stapte ik over van Sportcentrum Harks naar 040FIT om daar 3 jaar de bedrijfsleider te zijn van 040FIT Boxtel. Na een reorganisatie betrad ik het hoger management en ontfermde mij over de marketing van alle vestigingen van 040FIT.

 

Ik kon mezelf alleen niet meer motiveren om zelf nog in de fitness te trainen. Dus ging ik opzoek naar een nieuwe uitdaging. Zo ging ik zelf CrossFit beoefenen bij een sportschool in Eindhoven. Ik was mega enthousiast over de sport, maar de sportschool liet te wensen over.

 

Dus ik zag kansen.  Ik wilde mijn eigen CrossFit Box met een hoge standaard, maar een lage drempel.

 

Ik ben de opleiding tot CrossFit Trainer Level 1 gaan volgen en als snel volgde mijn eigen box, waar ik ontzettend trots op ben!