WEIGHTLIFTING 

Gewichtheffen is niet weg te denken bij CrossFit. Hoewel de oefeningen al jaren oud zijn en niet door CrossFit zijn bedacht, heeft CrossFit deze oefeningen wel uitgewerkt in hun techniek omschrijving. Ook is er een logische opbouw gemaakt hoe je veilig naar een bepaalde oefening toe kan werken.

Gewichtheffen klinkt voor velen als iets ver van hun bed. Maar weet dat wij mensen gemaakt zijn om gewichten te heffen. Dagelijks til je dingen op. Of je nou de boodschappen doet, de stofzuiger de trap op tilt, kinderen op je nek zet, palen op je schouders dragen bij een tuinklusje, mensen in en uit bed helpen in de zorg; er zijn tal van activiteiten te bedenken waarbij wij ons fysiek gebruiken om iets of iemand op te tillen of te verplaatsen. Gewicht heffen zit in onze natuur.

Bij CrossFit-Geldrop leer je de beste techniek hoe correct te tillen. En pas als de techniek correct is mag het gewicht opgebouwd worden. Nooit andersom!

 

Gewichtheffen doen we meestal met een zogeheten ‘bar’.  Er zijn tal van varianten met de bar te maken. Denk hierbij aan diverse varianten van Squats, Deadlifts, Shoulder- en Bench Presses.

Kracht
100%
Conditie
20%
Mobiliteit
60%
Plezier
100%

Olympic Lifts

Olympic Lifts

INFO

GYMNASTICS

GYMNASTICS

INFO

WOD

WOD

INFO