fbpx

Gymnastics 

Onder gymnastiek valt bij CrossFit alle oefeningen die je kan doen zonder extra gewicht toe te voegen. Denk hierbij aan; airsquats, pull-ups, push-ups, dips, handstand push-ups, touwklimmen, muscle-up’s, rug / heupextensies, sit-ups en sprongen (verticaal, box, breed, etc.).

 

Deze vaardigheden, met eigen lichaamsgewicht al weerstand, zijn ongeëvenaard in hun voordeel aan het lichaam, zoals duidelijk is bij elke competitieve turner. Gymnastiek is ontzettend goed voor krachtontwikkeling, maar ook ook zonder twijfel de ultieme aanpak voor het verbeteren van coördinatie, balans, behendigheid, nauwkeurigheid en flexibiliteit. Door het gebruik van talloze duw oefeningen, handstanden en ander vloerwerk, verbetert de training van de gymnast het kinesthetische gevoel aanzienlijk.

 

 

Voor een combinatie van kracht, flexibiliteit, goed ontwikkelde lichaamsbouw, coördinatie,
evenwicht, nauwkeurigheid en behendigheid is er geen betere trainingsmethode in de sportwereld dan gymnastiek. En toch zien we dan er maar weinig tot geen aandacht wordt gegeven aan deze vorm van trainen. Terwijl het juist zo goed is als toevoeging aan welke sport dan ook. Je zal merken dat je beter gaat presteren in je hoofdsport. En waarom dan niet gewoon van CrossFit je hoofdsport van maken?

 

 

 

Weightlifting

Weightlifting

INFO

Endurance

Endurance

more

WOD

WOD

INFO