Alex Hendriks

Dit ben ik...

Alex

Personal Trainer

Leeftijd

26 jaar

Woonplaats

Geldrop

Geboorteplaats

Geldrop

Hobby's

MIXFITNESS, Fitness, Wintersport, Zeilen, Sociale Activiteiten

Sporten is mijn passie. Ik heb lang gevoetbald en gejudood en vanaf mijn 16e liep ik ook rond in de sportschool. Dit is waar mijn passie voor kracht training en voeding begon.

 

Zo heb ik diverse doelen na gestreefd. Een snelle halve marathon, Obstacle Runs, kracht, massa en  powerliften. De kick bij mij zit vooral in de progressie. Het constant verbeteren van techniek en beweging, maar ook vooruitgaan met kracht en fitheid. Het steeds meer kunnen! Vergeet ook niet de mentale strijd en de veranderingen die je lichaam kunnen maken. Sporten is altijd en zal altijd een groot deel uitmaken van wie ik ben.

 

Het mooie is dat sport voor een ieder anders is. Een uitlaat klep of ontspanning; het kan verschillende vormen aannemen en op die manier aansluiten bij iedereen.

 

Ik heb ruim 6 jaar bij 040FIT Geldrop gewerkt en in die tijd heb ik ontzettend veel geleerd. Zo heb ik veel praktijk ervaring opgedaan,  een wetenschappelijke sport studie (Bayesian/menno-henselman personal trainer) gevolgd, heb ik PT gegeven en coach ik mensen. Ook heb ik wedstrijd ervaring en weet ik hoe het is om te presteren onder druk.

 

Los van al het werk en studie lees ik dagelijks veel bij over trainen, bewegen, herstellen, voeding en alles wat er bij komt kijken. Ik vind het bijzonder gaaf om mensen naar een nieuw niveau te tillen en te zorgen dat ze stappen in de goede richting maken. Dit kan mentaal als fysiek.

 

Tot een jaar geleden heb ik competitief ge-powerlift en heb ik mee gedaan aan nationale kampioenschappen. Dit deed ik in de -74kg en de -83kg klasse. Daar ben ik best ver mee gekomen, maar het was tijd voor een nieuwe uitdaging.

 

Momenteel is mijn doel om een goede hybride atleet te worden. Iemand die sterk is, maar ook beweeglijk en super fit! Een combinatie van kracht en uithoudingsvermogen (endurance) maakt in mijn ogen een complete atleet. Dat is ook waar 040XFIT om de hoek komt. MIXFITNESS bij 040XFIT kent vele disciplines en is enorm divers.

 

Daarom is MIXFITNESS ook zo gaaf en dat is waarom ik nu werkzaam ben bij 040XFIT om met sporters aan de slag te gaan en lekker gas te geven. We gaan voor progressie, maar boven trainen met veel plezier