Jermain Van De Riet

Dit ben ik...

Jermain

Personal Trainer

Leeftijd

32

Woonplaats

Weert

Geboorteplaats

Weert

Hobby's

Voetbal, Basketbal, MMA, BJJ, Kickboksen, CrossFit, Capoeira, Bouldering, Floreio-arts, Yoga

Mijn naam is Jermain.

 

Ik ben altijd actief en sportief en wil hiermee mensen motiveren.

 

In mijn verleden, heb ik altijd gebasketbald. Ik heb daarin op eredivisie niveau gespeeld en daarnaast meegedaan aan het WK (jeugd selectie). Tijdens het basketbal heb ik veel geleerd van de fysio’s, voedingsdeskundige en personal trainers die ik ter beschikking had. Toen ik stopte met basketbal ben ik meer gaan focussen op mijn studie.

 

De studie dat ik gevolgd heb is ‘Small business & Retailmanagement’ op Fontys Hogescholen. Een commerciële opleiding waar ik niet helemaal op mijn plek zat. Maar tijdens deze studie ben ik mij gaan specialiseren in Sport, Health en Lifestyle. Hiervoor heb ik ook een coaching certificaat ontvangen tijdens mijn minor.

Tijdens deze minor kwam ik zelf in aanraking met de een box welke CrossFit  en vechtsport aanbood in Weert. Hier volgde ik zelf vechtsportlessen. Maar na paar weken daar te trainen werd ik gevraagd om workshops te geven op het gebied van ”gymnastics”. Dit was per direct een succes en ben zo langzamerhand weer begonnen in de Sportbranche. Zo rolde ik ook in als CrossFit instructeur, personal trainer en instructeur op vele andere disciplines. 

 

Vanuit hier heb ik zoveel mogelijk kennis proberen te vergaren en heb ik in al die jaren bij verschillende sportscholen, boxen en bootcampclubs met veel plezier gewerkt.

 

Mijn passie ligt in ”movement”; hoe complexer de beweging hoe interessanter ik het vindt. 

 

Het maakt mij niet uit of het: Voetbal, Basketbal, MMA, BJJ, Kickboksen, CrossFit, Capoeira, Bouldering, Floreio-arts, Yoga is. Mijn doel is om mensen beter te laten bewegen.